Vrijwilligers gezocht

DutchRadar.nl wordt voornamelijk door de eigenaar compleet zelf beheerd met daarbij ook alle servers en benodigde software pakketten, maar hier zit een limiet aan in Kennis en tijd.
Hierdoor staan we open voor vrijwilligers die voornamelijk het radarnetwerk willen helpen verbeteren en te laten groeien.

Wat zoeken we?
Ambassadeurs – Werk/gebruik je veel met een virtueel radar en wil je meewerken aan een echt Nederlandse radar dan ben je van harte welkom, het doel is natuurlijk om bekender te worden en kleine concurrentie strijd aan te gaan met een andere grote bekende website.
Waarom? Omdat er veel meer mogelijk is dan enkel posities op een kaart weergeven en daarbij zijn sommige grote websites niet altijd nauwkeurig. Voor de spotters zijn er hulpmiddelen te maken om bijv. te weten welk toestel op een vliegveld staat.

(hobby)programeurs –
Ben je of ken je iemand die ervaring heeft met Linux servers, mysql(databases) of een python programmeertaal dan kunnen we je expertise wel gebruiken.
Welke opties zijn er?

  • Beheer van diverser servers met daarop de softwarepakketten die een eigen specifieke taak hebben.
  • Beheer/ontwikkelen van de feeders software en updates hiervoor maken indien nodig.
  • Beheren van de website en ontwikkelen van scripts (denk bij aan een optie voor bijvoorbeeld een telegram bot)

Netwerkbeheerder
Zonder netwerk geen radar en zonder goed beheer ontstaan er problemen.
We zoeken iemand met verstand van netwerken en beveiliging, denk hierbij aan firewalls/port forwarding op de router en virtuele machines(Iptables), servers afschermen bijv. Vlan of eigen subnet, Servers aan elkaar koppelen voor een direct verbinding i.p.v. over een router en VPN-server beheren.