Zeven voor Leven

Zoals de meeste zondagen gaat de dag rustig voorbij en de radar word dan regelmatig afgespeurd op interessante dingen.
Afgelopen zondag 1 maart was het net zo’n dag, het is weekend waarbij het lijnverkeer gewoon van A naar B vliegt maar het luchtruim ook iets drukker is door privĂ© vliegens met hun eigen of gehuurde toestel.

De meeste van de privé vliegers gaan dan even op en neer naar een ander vliegveld, om daar wat te gaan drinken en/of eten om later weer retour te gaan.
Alleen viel het mij op dat 1 toestel wel een aparte vliegroute had gemaakt in vorm van een logo, waardoor ik een onderzoek ben gestart na het verhaal hierachter.
Met wat zoekwerk op social media kwam ik het bericht tegen van de piloot die de logo had gevlogen met daarbij alle info, dus had ik gelijk mijn antwoord

Het betrof piloot Joeri van Veen met zijn RV-12 die zondagochtend vanaf Lelystad Airport vertrok om een route te vliegen die je normaal niet zal vliegen.
Hij is door de stichting Zeven voor Leven gevraagd om hun logo te vliegen boven de locatie waar zij 17 mei een fietsronde organiseren voor het goede doel.

Ondanks de harde wind van 60km/h op vlieghoogte is het aardig gelukt om de route die op papier getekend is en in de GPS geprogrammeerd stond te vliegen.
Joeri is er allen niet ongeschonden vanaf gekomen, want door turbulentie heeft hij met zijn hoofd het dak geraakt van zijn vliegtuig waardoor er op zijn hoofd een bult is ontstaan.

De gevlogen route is op een gebied met wat slecht bereik na goed volgbaar geweest op de radar van DutchRadar.nl terwijl het bij de “grote jongens” een stuk slechter zichtbaar was.
Om de route zelf eens terug te kijken kan je via de volgende link de vlucht bekijken: https://dutchradar.nl/flights/map.php?id=2943590&fbclid=IwAR2YRFWcsxSeblHnMqtR3P0fEMo_fHkABZQXIRmYWFa2QzIHmCnzeqMDvcI

Hieronder vind je een aantal foto’s die gemaakt zijn door Joeri van Veen.
PH-BZT Zeven voor leven route Zeven voor leven route op papier Zeven voor leven route in de GPS

 

Reacties

  1. Joeri schreef:

    Dank je wel voor het bericht en de aandacht aan Zeven voor Leven!

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.